Sportvereniging Welsum (SV Welsum) is de sportvereniging van de Welsumse dorpsgemeenschap met als doel het beoefenen en het bevorderen van sport in de meest uitgebreide zin binnen Welsum. In 1941 is SV Welsum opgericht met de afdeling voetbal. Gedurende de jaren zijn hier verschillende afdelingen bijgekomen.


SV Welsum is een zogenaamde omni-vereniging met een afdeling voor elke tak van sport die wordt beoefend. Momenteel zijn er binnen sv Welsum vijf verschillende afdelingen, namelijk:


In totaal heeft de vereniging ongeveer 250 leden variërend in leeftijd van jong tot oud. Voor de binnensporten wordt gebruikt gemaakt van de accommodatie van dorpshuis De Bongerd aan de Kerklaan in Welsum. Grenzend aan dit dorpshuis liggen de voetbalvelden en de drie tennisbanen (met daarbij het Karnemelkhuisje).


Hebt u copij of aanvullingen voor deze site? Stuur dan even een mail

 

 

Oud papier & oud ijzer

Vijf keer per jaar wordt in Welsum het oud papier opgehaald door een samenwerking van leden van S.V. Welsum en zangvereniging de Harmonie. De opbrengsten ervan komt ten goede aan beide verenigingen. De vaste ophaal momenten zijn de eerste zaterdag van maart, mei, juli, oktober en december. In mei wordt tevens oud ijzer opgehaald.

SvWelsum BBH Logo

SvWelsum Veldwijk Logo

SvWelsum gruter Logo